FIV

HemVi erbjuder › Konditionstest

Konditionstest

Konditionstestet som du kommer att genomföra hos oss är ett submaximalt test, vilket innebär att det är mindre ansträngande än ett max-test. Målet är att få fram ett konditionsvärde som sedan följs upp vid nästa hälsosamtal. På så sätt kan du se hur din kondition utvecklas.

Så här går det till:

Under testet får du cykla cirka 6-7 minuter med en belastning som är an­passad efter dig. Under cykling­en följs din pulsutveckling med ett pulsband som du har på dig. Vid några tillfällen under cyklingen får du uppskatta din ansträngning med hjälp av en skala. När du cyklat klart beräknas din konditionsnivå.

Några saker att tänka på:

Avstå från att äta en större måltid de närmaste två timmarna innan besöket och undvik kaffe, nikotin och kraftig ansträngning timmen innan besöket. Rådgör med personen som du ska träffa om du är förkyld eller har en pågående infektion. Berätta om du använder några läkemedel. Om du vill, ha gärna lättare klädsel för cyklingen.

Kostnad:

Hälsosamtal med konditionstest 100 kr, uppföljande besök 100 kr. För mer information och bokning – kontakta din hälsokonsulent