FIV

Hem › Säffle

Säffle

Aktuellt utbud och anpassning angående Covid-19 (ersätter och kompletterar vårt ordinarie utbud och verksamhet tills vidare):

Vi följer händelseutvecklingen och utgår från Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer och rekommendationer. Vi jobbar kontinuerligt med att hitta lösningar och åtgärder så att vi kan erbjuda en säker och trygg verksamhet för våra besökare och vår personal.

 

Motionsgrupper
På grund av aktuellt läge och utifrån de skärpta allmänna råden kan vi för närvarande inte erbjuda någon motionsverksamhet, varken utomhus eller inomhus. Vi återkommer med information när vi kan välkomna er igen till våra motionsgrupper!

Digitala promenader
Så här fungerar det:  Våra hälsokonsulenter är promenadledare och promenaden sker via Teams i din telefon. Du kan ansluta dig via Teams-appen, som du först laddar ner, eller via webben.

Du blir guidad med olika inslag under promenaden men du väljer själv var du går, din egen takt, sträcka och om du vill stanna kvar vid någon plats en stund. Vi går i cirka 45 minuter. Med uppstart och avslut beräknas den digitala promenaden ta totalt en timme. Du väljer själv om du vill prata under promenaden eller om du vill delta under tystnad. De digitala promenaderna är kostnadsfria och du deltar när du önskar.

Dessa dagar kan du promenera med oss: Start vecka 6.

Måndagar kl. 11.00–12.00
Tisdagar kl. 17.30–18.30
Torsdagar kl. 12.30–13.00

Vill du vara med? Mejla till oss, så får du en länk för att delta: mailto: barbro.aldrin@ihvarmland.se

Hälsosamtal
Dessa alternativ erbjuder vi just nu:
– Hälsosamtal via Teams – hälsokonsulent online
– Hälsosamtal per telefon
– Hälsosamtal utomhus – promenadsamtal
– Hälsosamtal på friskvårdscentral, om besöket kan ske på säkert sätt enligt aktuella föreskrifter

Uppföljning via de olika alternativen samt SMS.

Hälsokurs online
För närvarande kan vi inte erbjuda någon fysisk kursverksamhet. Vi erbjuder vår hälsokurs digitalt/online. Kursen vänder sig till den som önskar stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring till hälsosamma mat- och rörelsevanor. Innehåller 6 kurstillfällen, cirka 60 minuter per tillfälle. Kursen är kostnadsfri.

Anmäl intresse till din hälsokonsulent!

 

Vi uppmanar de som ska besöka oss utomhus att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd: ”Skydda dig själv och andra”  Du hittar även aktuell information på: 1177.se/Varmland

Kontakt

Hälsokonsulent
Malin Sjöman
telefon: 0533-68 16 65
malin.sjoman@saffle.se

Hälsovägledare
Anneli Johansson
telefon: 0533-68 16 65
anneli.johansson@saffle.se


Öppettider 8.00-16.00
Lunch 12.00-13.00
Vi kan under våra tider, vara upptagna eller ute på annan verksamhet. Kontakta oss då via telefon eller mail.

Adress
Säffle hälsocenter, plan 5
Sundsgatan 1 B
661 40 Säffle


› På grund av rådande omständigheter vet vi inte när motionsgrupperna kan starta 2021

Motionsledare

Marianne Karlsson

Anette Holmqvist

Anneli Johansson

Susanne Ferger

Christina Kilberg

Lisa Högfält

Eveline van Leeuwen

 

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina mat och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. Kostnad: 100 kr.

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest. Kostnad: 100 kr.

Hälsokurs

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Kursen är kostnadsfri.

Motionsgrupper

Anmälan tas emot till samtliga vattenmotionsgrupper. Ingen föranmälan till de andra motionsgrupperna. Vi har löpande intag under hela terminen.

Priser

En motionsaktivitet i veckan; 550 kr per termin. Två motionsaktiviteter per vecka; 700 kr per termin. Tre eller fler motionsaktiviteter per vecka; 850 kr per termin. Enstaka pass 40 kr. För dig som fått ett FaR och varit på ett hälsosamtal på friskvårdscentralen kostar första terminen 350 kr för en eller flera aktiviteter

Kostnad för vattenmotion i stora bassängen med våtbälte; 550 kr för en gång per vecka under en termin. 700 kr för två ggr i veckan under en termin. Enstaka pass 50 kr per pass. För dig som har fått ett FaR och varit på ett hälsosamtal kostar första terminen 350 kr för en eller flera aktiviteter

Kostnad för vattenmotion i multibassäng utan våtbälte; 700 kr för en gång per vecka under en termin. 1 400 kr för två gånger i veckan under en termin. Enstakapass 50 kr.