FIV

Hem › Munkfors

Munkfors

Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till fysisk aktivitet utomhus där risken för smittspridning av covid-19 är betydligt mindre.Nu bjuder Friskvården i Värmland in dig som är frisk och under 70 år till ett lättare träningspass med kroppen som redskap. Styrka, flås och rörlighet står i fokus. Du behöver anmäla dig till aktiviteten, det finns begränsat antal platser. Vi träffas på konstgräsplanen, Smedsgatan, torsdagar: 11.30-12.00. Tänk på detta innan du kommer:
– Du som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteten alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar du under aktiviteten ska du gå hem direkt.
– 2 meters avstånd mellan dig och dina träningskamrater
– Aktiviteten blir inställd vid regn
Anmälan till hälsokonsulent Johanna:
friskvarden.munkfors@telia.com
0761074066

Kontakt

Hälsokonsulent
Johanna Grendler

Friskvårdscentralen är öppen tisdagar och torsdagar.

Munkfors friskvårdscentral
Tallåsvägen 6, 684 30 MUNKFORS
Besöksadress: Fysioterapimottagningen, Vårdcentralen

Tel: 010-476 47 67 SMS: 076-107 40 66
friskvarden.munkfors@telia.com

› Motionsgrupper våren 2020

Vi är motionsledare i Munkfors:

Åsa Gunnarsson 0563-51822

Johanna Grendler 076-1074066

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulenten eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. Kostnad: 100 kr.

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för enbart ett konditionstest. Kostnad: 100 kr

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en levnadsvaneförändring. Innehåll i kursen är kring mat, motion, motivation, sömn och stress. Kursen är kostnadsfri. Anmälan sker till Friskvårdscentralen och minst 8 stycken anmälda krävs för start.

Motionsverksamheten

Vårens motionsverksamhet startar vecka 36. Till våra motionsgrupper krävs ingen föranmälan och vi har löpande intag under hela terminen. Ingen aktivitet vid röda dagar.

Terminsavgifter

En motionsaktivitet i veckan: 550 kr per termin. Två motionsaktiviteter i veckan: 700 kr per termin. Badavgift tillkommer för vattenmotionen. För dig som har fått ett FaR och varit på ett hälsosamtal kostar första terminen 350 kr för två eller fler aktiviteter.


Vi har ställt vi in vårterminens motionsgrupper och hälsokurser på grund av Coronavirus covid-19. För närvarande inför vi inga förändringar/restriktioner för enskilda besök/hälsosamtal men uppmanar de som ska besöka oss att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd: ”Skydda dig själv och andra”

Du hittar även aktuell information på: 1177.se/Varmland