FIV

Hem › Karlstad

Karlstad

Kontakt

Hälsokonsulent
Carine Frykäng
Åsa Österberg

Karlstad Friskvårdscentral
Box 10
651 02 Karlstad

Telefon: 010-476 47 64
carine.frykang@ihvarmland.se
asa.osterberg@ihvarmland.se

Besöksadress:
Industrigatan 1, Tormestad
Entréplanet i Idrottens Hus

Öppettider
Måndag-Fredag 08.00-16.00
Lunch 12.00-13.00
Under dessa tider kan vi vara upptagna eller ute på annan verksamhet. Kontakta oss då via telefon eller mail.

› Motionsgrupper hösten 2021

Motionsledare

Cathrine Maxstadh
Åsa Österberg
Marianne Stenlund
Miia Mäenpää
Carine Frykäng
Gunilla Arvidsson
Anne Inkin
Elin Dahlin

Välkommen till vår friskvårdscentral. Till oss kan du komma när du vill få stöd att förändra dina matvanor och motionsvanor. Du kan själv ta kontakt med hälsokonsulent eller få en kallelse när du ordinerats fysisk aktivitet (FaR). Du kan också anmäla dig till våra motionsgrupper.

VI KAN ERBJUDA DIG!

Hälsosamtal

Samtalet utgår från din situation idag och vad du vill och kan göra för att förändra och skapa en god hälsa. I hälsosamtalet ingår ett konditionstest. Vi erbjuder fortsatt olika alternativ för ditt hälsosamtal: Hälsosamtal på plats på friskvårdscentralen, eller via telefon/teams samt utomhus.
Kostnad: 100 kr.

Konditionstest

Du kan även komma till din friskvårdscentral för ett konditionstest.
Kostnad: 100 kr.

Hälsokursen

Är en gruppverksamhet för dig som behöver stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring. En förändring som gäller dina matvanor och din motion.
Kursen är kostnadsfri. 

Hälsokursen -online
Nu erbjuder vi hälsokursen digitalt/online. Kursen vänder sig till den som önskar stöd, kunskap och inspiration att komma igång med en förändring till hälsosamma mat-och rörelsevanor. Innehåller 6 kurstillfällen, cirka 60 minuter per tillfälle. Kursen är kostnadsfri. Anmäl ditt intresse till din hälsokonsulent. Nästa kursstart är 8 november.

Motionsverksamheten

Vi startar våra motionsgrupper inomhus (ej vattenmotion) vecka 41. Du som deltar i ryggmotion, cirkelmotion eller i hjärtmotion behöver ta med egen träningsmatta.
Se schema under ”Motionsgrupper hösten 2021”.
Obligatorisk föranmälan till alla motionsgrupper på telefon 010-476 47 64.

Vårt digitala utbud 
Nu erbjuder vi Ryggmotion och Kom i gångmotion -online, passet är förinspelat och finns på webbplatsen Vimeo. När du anmält dig får du via din e-post en länk och kod till Vimeo och motionspasset. Du anmäler dig till e-post: info@friskvarden.org

Digitala promenader startar 24/8 klockan 12.00-13.00.
För sällskap och rutiner erbjuder vi digitala promenader. Promenadledaren är uppkopplad med deltagarna som själva väljer vart de går, sin egen takt och sträcka. Promenaderna är kostnadsfria och anmälan behövs för att få en länk att ansluta. Du anmäler dig till Annika Svensson via epost: friskvarden.forshaga@telia.com